ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ

Ο Νεκτάριος Πολυχρονίου είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και Διευθύνων Δικηγόρος του δικηγορικού γραφείου “NJP Polychroniou & Associates”. Είναι νομικός σύμβουλος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, της Θερμοκοιτίδας Επιχειρήσεων Αθήνας του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και πλείστων σημαντικών φυσικών και νομικών προσώπων της Ελλάδας και της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας.

Είναι Επικ. Καθηγητής του Hellenic American University των Η.Π.Α. και διδάσκει σε προγράμματα του State University of New York, Η.Π.Α. και του Université Toulouse 1 Capitole, Γαλλίας.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master of Laws (LL.M.) της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Georgetown της Ουάσινγκτον, Η.Π.Α. Έχει συγγράψει τη μελέτη «Εταιρικό, Φορολογικό και Εργατικό Δίκαιο» στην έκδοση “Business and Management Practices in Greece – A Comparative Context” της Palgrave Macmillan του Λονδίνου και πλείστες νομικές μελέτες σε θέματα Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και Αναπτυξιακής Κοινότητας Νοτιότερης Αφρικής.

Είναι Πρόξενος ε.τ. της Δημοκρατίας της Μποτσουάνα στην Ελλάδα, Διευθυντής του Κέντρου Αφρικανικών Σπουδών του Hellenic American University, διατέλεσε εκλεγμένο μέλος Δ.Σ. του Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου & Ανάπτυξης και ειδικός απεσταλμένος στο Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Συμβούλιο για την Αφρική.
Έχει τιμηθεί για την προσφορά του από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, ως Άρχων Έκδικος, από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας και άλλους φορείς.